ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК 9:00 до 17:00
Следете ни в:

Фиброколоноскопия

 

Фиброколоноскопията е ендоскопско изследване на долната част на храносмилателната система - право черво и различните отдели на дебелото черво. При нея с помощта на тънка тръба с фиброптична система се оглежда вътрешността на споменатите органи и при необходимост се взима биопсия или се извършват различни терапевтични манипулации.

Показания за провеждане
При възраст над 50 години фиброколоноскопията се провежда профилактично веднъж на 10 години при липса на други рискови фактори. Целта на изследването е диагностика на заболяванията на правото и дебелото черво при различни оплаквания: кървене, болки и подуване в долната част на корема, чести епизоди на запек или диария, безпричинно отслабване на тегло и др.

Подготовка за извършване
За да бъде осъществено изследването червото трябва да бъде добре почистено. Това налага определена подготовка. Приемът на твърди храни да се преустанови не по-късно от 24 часа преди манипулацията. Предният ден се приема специално очистително средство по схема изписано от лекар.
Продължителността е обикновено от 20 до 40 минути.  За да премине безпроблемно апарата последователно през различните отдели на дебелото черво се нагнетява въздух за раздуването му. Това причинява дискомфорт и изисква осъществяването му с венозна анестезия (кратковременна обща упойка). След приключването е желателно пациента да остане за наблюдение около два часа. Възможни за кратковременни оплаквания от подуване и болки в корема или оскъдно кървене.

Краткотрайна венозна анестезия (упойка)
При желание от страна на пациента и липса на противопоказания може да бъде извършена
фиброколоноскопия под краткотрайна венозна анестезия (упойка)

ИЛИ


Направи запитване


 
Направете запитване или се обадете на някой от нашите телефони за контакт, ако се нуждаете от лекар в Слънчев бряг, зъболекар в Слънчев бряг или медицински услуги в Слънчев бряг.
 Адрес на Вива клиник:
8240 Слънчев бряг
Вива клиник

vivaclinic@vivaclinic.bg

Телефон:
+359 554 95 0 95
+359 899 99 58 60