ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК 9:00 до 17:00
Следете ни в:

Аудиометрия


Във Вива клиник се извършва изследване на слуха (аудиометрия).

Аудиометрия е тест за изследване на слуха. То е безболезнено, неинвазивно. Чрез аудиометрия се определя способността на човек да чува различни звуци и диапазона, в който ги възприема – като интензитет (сила), и така и като височина.

В латинския audire означава чувам и metria – измервам. Оттам произтича и Аудиометрия.
Аудиометричните изследвания са сред онези тестове, които специалистите УНГ използват за прецизиране на диагнозата. Те са изключително важни при малки деца.

Резултатите от аудиометричните тестове се представят като аудиограма. Те се използват за откриване на причини за загуба на слуха, за заболяване на ухото..

За определяне на звука, възприеман от човешкото ухо, като по-силен или по-слаб, се използва една субективна величина —  ниво на гръмкост, което е пропорционално на нивото на интензитета. Интензитетът (силата) на звука се измерва в децибели (dB).
Височината на звука зависи от честотата. Честота на звука се измерва в херци (Hz).

Аудиометрия се използва както при профилактика - за ранно откриване на слухови нарушения, така и за диагностициране при намаление на слуха.

Viva clinic разполага със съвременен, единствен в региона уред за аудиометрия.

Аудиометрията се извършва във вторник и четвъртък след предварително записване.

Препоръчително е да се консултирате със специалист УНГ. Екипът на Viva Clinic предлага тази възможност.

ИЛИ


Направи запитване


 
Направете запитване или се обадете на някой от нашите телефони за контакт, ако се нуждаете от лекар в Слънчев бряг, зъболекар в Слънчев бряг или медицински услуги в Слънчев бряг.
 Адрес на Вива клиник:
8240 Слънчев бряг
Вива клиник

vivaclinic@vivaclinic.bg

Телефон:
+359 554 95 0 95
+359 899 99 58 60