ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК 9:00 до 17:00
Следете ни в:

Фиброгастроскопия

Фиброгастроскопия (ФГС) - това изследване представлява проникване през устата с тънка оптична тръба (фиброгастроскоп), преминава се през хранопровода и се достига до стомаха и началото на дванадесетопръстното черво,  като се търсят заболявания на тези органи. Такива са гастроезофагеалната рефлуксна болест, язвената болест, доброкачествени и злокачествени новообразувания. При необходимост се взима биопсичен материал за хистологично изследване (с оглед   доказване на заболяването) и се правят различни терапевтични манипулации (с цел лечението му).

Показания за провеждане
Фиброгастроскопията се назначава след преглед от специалист при различни оплаквания - затруднения в преглъщането, подуване и болки в горната част на корема, гадене, повръщане и др.

Подготовка за извършване
Изследването се провежда на гладно, затова последното хранене  трябва да бъде не по-късно от 10 часа преди манипулацията.  Продължителността е обикновено от 5 до 15 минути. В началото се впръсква местна упойка в устата и гърлото. Поставя се протектор в устата за да не се нарани апарата и през него постепенно се преминава в хранопровода, стомаха и началото на дванадесетопръстното черво. Чувство на болка няма. Възможно е появата на краткотрайни позиви на гадене.

Краткотрайна венозна анестезия (упойка)
При желание от страна на пациента и липса на противопоказания може да бъде извършена 
фиброгастроскопия под краткотрайна венозна анестезия (упойка)

ИЛИ


Направи запитване


 
Направете запитване или се обадете на някой от нашите телефони за контакт, ако се нуждаете от лекар в Слънчев бряг, зъболекар в Слънчев бряг или медицински услуги в Слънчев бряг.
 Адрес на Вива клиник:
8240 Слънчев бряг
Вива клиник

vivaclinic@vivaclinic.bg

Телефон:
+359 554 95 0 95
+359 899 99 58 60