ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК 9:00 до 17:00
Следете ни в:

д-р Теменуга Панайотова - рентгенолог в Слънчев бряг

Виваклиник извършва рентгенови изследвания на територията на Слънчев бряг. Свържете се с нас за записване на час и подробна информация.

Рентгенолог е лекар, специалист по рентгенология. Основната задача на рентгенолога е да разчита резултатите от образни рентгенови изследвания и да предоставя информация, на базата на която да се поставя точна диагноза на пациента.

Рентгенологът извършва следните дейности:
- образни изследвания, чрез различни методи на органи и системи в човешкото тяло. Тези изследвания са първична информация за поставяне на диагноза при различни проблеми и заболявания. В много случаи, чрез тях се потвърждава или отхвърля предварителната диагноза. Сред изследванията са рентгенография, рентгеноскопия, 

- разчитане / интерпретиране на резултатите. Рентгенологът анализира и интерпретира изображенията за откриване на аномалии или патологии, за потвърждаване или отхвърляне на диагноза.

- комуникира с други лекари. Рентгеновите изследвания и разчитането, заключенията и препоръките, се предоставят други лекари, които са лекуващи пациента.

- проследява лечението за ефективност на терапията.

Рентгенолозите предоставят важна информация, която помага при поставянето на точни диагнози и планирането на подходящо лечение.

Какво са рентгеновите лъчи (X-лъчи)?
Рентгеновите лъчи са сред най-популярните методи на получаване на изображения на различни органи, системи, кухини в човешкото тяло. За техен откривател се счита Вилхелм Рьонтген, през 1895. Получаването на изображение чрез рентгенови лъчи се е развило много в технологичен аспект, без да се измества от същността си. Съвременните технологии са дигитални, радиацията е в много по-ниска доза. 

Ние, във Вива клиник, Слънчев бряг можем да диагностицираме и лекуваме редица заболявания.

ИЛИ


Направи запитване


 
Направете запитване или се обадете на някой от нашите телефони за контакт, ако се нуждаете от лекар в Слънчев бряг, зъболекар в Слънчев бряг или медицински услуги в Слънчев бряг.
 Адрес на Вива клиник:
8240 Слънчев бряг
Вива клиник

vivaclinic@vivaclinic.bg

Телефон:
+359 554 95 0 95
+359 899 99 58 60